Taak volbracht…

Lies Van Gasse leest voor in het Lappersfort Poëziebos

Nieuwe vrije stadsdichter voor Brugge!

Van gedichtendag 2013 tot gedichtendag 2014 was ik Brugges tweede vrije stadsdichter. Ik volgde in het voetspoor van Hedwig Speliers, die zich royaal van zijn taak had gekweten. Zijn stadsgedichten werden gebundeld in Stem van de stad.

Ikzelf had mij voorgenomen om minstens 10 stadsgedichten te schrijven. Mijn doel is bereikt: 12 gedichten over Brugge in al haar facetten en in de diverse seizoenen. Elk met een andere insteek. U kunt ze lezen onder het kopje ‘Stadsgedichten voor Brugge’.

Sinds 2 februari 2014 is er een nieuwe vrije stadsdichter. Voor het eerst is het een vrouw: Lies Van Gasse, een van de talentrijkste dichters van de nieuwe generatie. Ze is ook een beloftevol beeldend kunstenaar. Haar stadsgedichten worden gepubliceerd op de site van Poeziebosnetwerk.

Het Lappersfort Poëziebos heeft onlangs een volledig vernieuwde poëzieroute gekregen, met gedichten van Hedwig Speliers, Peter Theunynck en Lies Van Gasse, maar ook van o.a. Annemarie Estor, Guido Gezelle, Herman de Coninck, Jotie t’Hooft, Johanna Kruit, Marcus Cumberlege, Paul Saccasijn,… Het is heerlijk om er op een zonnige ochtend tussen dichters en bomen te vertoeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s